Ugrás Instagram oldalunkra
Ugrás Facebook oldalunkra
HELYI KÉZMŰVESEK

Nánai Kerámia

e-mail: nanaikeramia@gmail.com

telefon: 06(30) 618 4164

cím: 8422 Bakonynána, Ady utca

Kis bakonyi faluban, Bakonynánán,egyedi mintavilágú, korongozott, a hagyományos népi formák felhasználásával készített kerámia.
Az Iparművészeti zsűri által zsűrizettek .Népi bútorkészítő és festő

E-mail

butorfestes@gmail.com

Telefon

+36 30 300 6292

Hivatkozás

http://butorfestes.hu

https://www.facebook.com/butorfestes/

Cím

8422 Bakonynána, Kossuth u.77.

928 m-re a település központjától

 

Bakonynána festői környezetében élünk és végzünk alkotótevékenységet.
A népművészet és a régi bútorok szeretete késztetett bennünket arra, hogy népi bútorkészítés és festés legyen a hivatásunk. Bútoraink kézzel festett, méhviaszolt bútorok, népművészeti és iparművészeti tanács által zsűrizettek. Generációk tapasztalata, őseink szellemisége köszön vissza így egy-egy régmúlt hagyományait őrző tárgyban. A magyarság egyik legkedveltebb jelképe a tulipán volt, menyasszonyi ládákon is tulipánnal fejezték ki a női élet különböző állomásait, talán ez is az oka, hogy gyakran használjuk a tulipán számtalan változatát bútorainkon. Munkáink között egyaránt megtalálhatóak a régi formákat, jelentéseket hordozó festett fenyőbútorok: tékák, kelengyeládák, tálasfogasok, lócák, de népi konyháink, beépített szekrényeink, natúr festett bútoraink már a jelen lakáskultúrájának igényét szolgálják. Nálunk lehetőség nyílik arra is, hogy egyedi elképzelések, színvilág, stílus alapján készítsük el a kívánt bútordarabokat, megfizethető áron. Számunkra fontos a hagyományőrzés, a múlt feledésbe merült szép emlékeit mondanivalóit bútorokban átmenteni a jövő számára, így a régi minták, motívumok, szimbólumok üzenete továbbélhet egy-egy bútor által. Célunk, hogy festett bútoraink ne csupán kiállításokon szerepeljenek, hanem a mai lakások használati tárgyaivá válhassanak.

Czeglédi Tibor és Cz.Budai Katalin 

 

Üvegcsiszoló és ajándéktárgy készítő

E-mail

bierbaumgabi@gmail.com

Telefon

+36 30 600 8072

Cím

8422 Bakonynána, Alkotmány u. 84.

610 m-re a település központjától

 

Ajkán végeztem Üvegcsiszolókén.Amit jelenleg itthon vállalkozásban végzek,kiegészítve más kézműves ajándék és dekorációs munkával. Natúr poharak,vázák,korsók,dísztárgyak, stb. csiszolásával, egyedi gravírozással,feliratokkal,saját tervezéssel készülnek.Kézműves -fali,-ajtó,-ablak,-asztaldíszek készítésével is foglalkozom, alkalmakhoz igazodva (húsvét,karácsony,stb.). Díszpárnák varrásával plusz dekorációs falfestéssel,leginkább gyerekszoba dekorációval is.

Hívjanak bátran ha segíthetek! 

Üdvözlettel: Bierbaum Gabriella 

 

Virágdézsa

E-mail

viragdezsa@viragdezsa.hu

Telefon

+36 30 570 7079

Cím

8422 Bakonynána, Kossuth u. 21

392 m-re a település központjától

 

Őshonos magyar fafajból, tölgyfából készült kézműves termékek.

Bakonyból származó 2-3 évig megfelelő szakértelemmel szárított 80-100 éves tölgyfából készültek a virágdézsák. Az edények belseje kiégetéssel és 3 réteg lakkozással lettek tartósítva, ezáltal a virágföld közvetlen elhelyezését teszi lehetővé. A dézsák külső felülete pácolással kapta az antikolt hatású színét, melyet még 6 réteg UV álló  lakkozással tettem időjárás állóvá, felületileg tartóssá.  A lakkozással olyan hatást tudtam elérni, hogy ne csak a kertek, terek hanem akár a lakás dísze is lehet a virágedény. 
Tekintettel arra, hogy a virágdézsák keményfából készültek és a megfelelő védelmet kapták, a tartóssága akár több 10 évre tehető. 
A virágedények aljára max: 1 cm "tappancsok" kerültek, annak érdekében, hogy a víz szabadon távozhasson, ezzel is növelni kívánom a dézsa élettartamát. 
A virágdézsákat egyedi kovácsolású fogantyú teszi még egyedibbé és szebbé. Évente új formájú edények megvalósítását tervezem.
A virágdézsák több heti kézi munkával, gondossággal készülnek, kereskedelmi forgalomban nem kaphatók.

A virágdézsa összeállítása D4-es vízálló faipari ragasztóval történik. A virágedények belseje kiégetéssel és többrétegű lakkozással van tartósítva. A virágdézsa külső felülete faanyagvédő alapozó páccal van tartósítva és többrétegű UV. stabilizált kültéri diszperziós környezetbarát lakkozással van kezelve. A virágedények a méreteiknek megfelelő antikolt kézi kovácsolású fogantyúkkal vannak felszerelve, melyek esztétikus és a praktikus kiegészítők. Az edények formájának egyedisége, alapanyagának minősége és az elkészítés gondossága biztosíthatja, hogy a termékek virágföld tárolásán túl hozzájáruljanak az Ön növényeinek és környezetének díszítéséhez. Ha Ön nem elégszik meg a műanyag „cserép” vagy a barkács áruházi virágláda minőségével, és ha szereti a természetes anyagokat, szeretettel ajánlom virágedényeimet.

Magna Miklós