OTP

MKB Szépkártya

Gratulálunk! Az Ön szálláshelye a vendégek értékelései alapján kiérdemelte a "Szuper Szállás" minősítést...Köszönjük :-)
Szuper Szállás - Hópihe Faház Bakonynána

Kézműveseink

Fazekas műhely

Melinda és Robi csodálatos dolgokat készítenek agyagból! Nagyszerű az a tudás, tapasztalat és kreativitás ami bennük lakozik.

...ha az ember belép az ő kis birodalmukba, csak ámul és bámul...

Keressétek őket bátran!!!!

Farkas Róbert
tel.: +36 30 618 4164

 

Forrás: http://csutafoto.blogspot.hu

Virágdézsa

Őshonos magyar fafajból, tölgyfából készült kézműves termékek.

Bakonyból származó 2-3 évig megfelelő szakértelemmel szárított 80-100 éves tölgyfából készültek a virágdézsák. Az edények belseje kiégetéssel és 3 réteg lakkozással lettek tartósítva, ezáltal a virágföld közvetlen elhelyezését teszi lehetővé. A dézsák külső felülete pácolással kapta az antikolt hatású színét, melyet még 6 réteg UV álló lakkozással tettem időjárás állóvá, felületileg tartóssá. A lakkozással olyan hatást tudtam elérni, hogy ne csak a kertek, terek hanem akár a lakás dísze is lehet a virágedény.
Tekintettel arra, hogy a virágdézsák keményfából készültek és a megfelelő védelmet kapták, a tartóssága akár több 10 évre tehető.
A virágedények aljára max: 1 cm "tappancsok" kerültek, annak érdekében, hogy a víz szabadon távozhasson, ezzel is növelni kívánom a dézsa élettartamát.
A virágdézsákat egyedi kovácsolású fogantyú teszi még egyedibbé és szebbé. Évente új formájú edények megvalósítását tervezem.
A virágdézsák több heti kézi munkával, gondossággal készülnek, kereskedelmi forgalomban nem kaphatók.

A virágdézsa összeállítása D4-es vízálló faipari ragasztóval történik. A virágedények belseje kiégetéssel és többrétegű lakkozással van tartósítva. A virágdézsa külső felülete faanyagvédő alapozó páccal van tartósítva és többrétegű UV. stabilizált kültéri diszperziós környezetbarát lakkozással van kezelve. A virágedények a méreteiknek megfelelő antikolt kézi kovácsolású fogantyúkkal vannak felszerelve, melyek esztétikus és a praktikus kiegészítők. Az edények formájának egyedisége, alapanyagának minősége és az elkészítés gondossága biztosíthatja, hogy a termékek virágföld tárolásán túl hozzájáruljanak az Ön növényeinek és környezetének díszítéséhez. Ha Ön nem elégszik meg a műanyag „cserép” vagy a barkács áruházi virágláda minőségével, és ha szereti a természetes anyagokat, szeretettel ajánlom virágedényeimet.

Magna Miklós
E-mail: viragdezsa@viragdezsa.hu
Telefon: +36 30 570 7079
Cím: 8422 Bakonynána, Kossuth u. 21

 

Forrás: https://bakonynana.hu/

Üvegcsiszoló, ajándéktárgy, dísztárgy készítő

Ajkán végeztem Üvegcsiszolókén.Amit jelenleg itthon vállalkozásban végzek,kiegészítve más kézműves ajándék és dekorációs munkával. Natúr poharak,vázák,korsók,dísztárgyak, stb. csiszolásával,egyedi gravírozással,feliratokkal,saját tervezéssel készülnek.Kézműves -fali,-ajtó,-ablak,-asztaldíszek készítésével is foglalkozom, alkalmakhoz igazodva (húsvét,karácsony,stb.) .Díszpárnák varrásával plusz dekorációs falfestéssel,leginkább gyerekszoba dekorációval is.

Hívjanak bátran ha segíthetek!

Üdvözlettel: Bierbaum Gabriella

bierbaumgabi@gmail.com
Telefon: +36 30 600 8072
Cím: 8422 Bakonynána, Alkotmány u. 84.

 

Forrás: https://bakonynana.hu/

Népi bútorkészítő és festő

Bakonynána festői környezetében élünk és végzünk alkotótevékenységet.
A népművészet és a régi bútorok szeretete késztetett bennünket arra, hogy népi bútorkészítés és festés legyen a hivatásunk. Bútoraink kézzel festett, méhviaszolt bútorok, népművészeti és iparművészeti tanács által zsűrizettek. Generációk tapasztalata, őseink szellemisége köszön vissza így egy-egy régmúlt hagyományait őrző tárgyban. A magyarság egyik legkedveltebb jelképe a tulipán volt, menyasszonyi ládákon is tulipánnal fejezték ki a női élet különböző állomásait, talán ez is az oka, hogy gyakran használjuk a tulipán számtalan változatát bútorainkon. Munkáink között egyaránt megtalálhatóak a régi formákat, jelentéseket hordozó festett fenyőbútorok: tékák, kelengyeládák, tálasfogasok, lócák, de népi konyháink, beépített szekrényeink, natúr festett bútoraink már a jelen lakáskultúrájának igényét szolgálják. Nálunk lehetőség nyílik arra is, hogy egyedi elképzelések, színvilág, stílus alapján készítsük el a kívánt bútordarabokat, megfizethető áron. Számunkra fontos a hagyományőrzés, a múlt feledésbe merült szép emlékeit mondanivalóit bútorokban átmenteni a jövő számára, így a régi minták, motívumok, szimbólumok üzenete továbbélhet egy-egy bútor által. Célunk, hogy festett bútoraink ne csupán kiállításokon szerepeljenek, hanem a mai lakások használati tárgyaivá válhassanak.

Czeglédi Tibor és Cz.Budai Katalin

 

További információ: http://butorfestes.hu

Honlap készítés